Ravintolan ulko-ovi ja turvallisuus

Hyvä, tiivis ja turvallinen ulko-ovi on rakennuksen kuin rakennuksen tärkeimpiä asioita. On tärkeää, että tilan voi sulkea kunnolla, jotta ulkopuolisia ei pääse tilaan. Lisäksi varsinkin Suomessa on tärkeää, että ulko-ovi on tiivis ja pitää kylmyyden ja kosteuden loitolla. Kalliossa, jossa liikkuu paljon ihmisiä yömyöhään, on erityisen tärkeää, että ulko-ovi on laadukas ja turvallinen. Ravintolassa kun on myös kiinni elinkeino, ei sinne halua todellakaan ulkopuolisia vieraita ja se on jo vakuutusyhtiönkin vaatimuksissa, että ulko-ovi ja lukitusjärjestelmä ovat kunnossa.

Ulko-ovessa on yleisesti ottaen kahva ja usein myös lukko ja lukkopesä. Joskus ulko-ovessa saattaa olla jonkinlainen lasi tai ikkuna. Lisäksi postiluukku on mahdollinen lisä ulko-oveen.

Ulko-oven tulee kestää erilaisia säätiloja, varsinkin erillistaloissa. Kerrostalossa ja sisätiloissa olevilla ulko-ovilla, säänkestävyys ei ole niin tärkeässä asemassa.

ravintolan ulko-ovi

 

Jokainen pystyy mielessään kuvittelemaan tai kuvailemaan oman kotinsa ulko-oven. Se on siitä merkityksellinen asia, että se suojaa ihmiselle usein kaikkein tärkeintä, omaa kotia tai yritystä.

Ulko-oven lukitusjärjestelmiä voi nykypäivänä olla lukuisia. Yleensä ovessa on lukko. Tämän lisäksi voi olla myös erillinen turvalukko. Lukko voi olla perinteinen avaimella avattava tai nykyisin myös erilaisilla elektronisilla järjestelmillä tai jopa älypuhelimella. Myös digitaalinen lukko on monissa paikoissa ja arkipäivää.