Nettikauppojen vertailua

Suomessa on valtava määrä ulkomaalaisia nettikauppiaita ja nettikauppoja. Sitä toivoisi, että suomalaiset itsekin uskaltaisivat rohkeammin yrittää ja pystyttää nettikauppoja ja kansainvälistää niitä ulkomaalaisille markkinoille. Suomalainen vaatimattomuus ja ujouskin estävät meitä luottamasta itseemme ja siihen, että pärjäämme ihan yhtä hyvin kuin muutkin kansat.

Usein puhutaan myös siitä, että emme osaa brändätä tuotteita yhtä hyvin kuin vaikka ruotsalaiset. Meillä tiedetään olevan hyvää teknologiaosaamista, mutta sen sijaan b to c-markkinoilla kaivattavaa tuotteistamista uskotaan meiltä puuttuvan.

Ruotsalaiset nettikaupat kuten vaikka keittiötarvikkeita myyvä Kitchentime ja auton varaosia myyvä Skruvat.fi porskuttavat täyttä häkää Suomessa. Puhumattakaan ruotsalaisista jäteistä kuten vaikka Ikeasta tai Byggmaxista. Kodin1- brändikin on nykyisin ruotsalaisten hallussa.

Otetaan rohkeasti ruotsalaisista mallia ja uskotaan omaan juttuun. Pystymme ihan varmasti samaan kuin rakas länsinaapurimmekin.