Valmista uuniperunat ilman foliota

Moni meistä on tottunut valmistamaan tai ainakin syömään uuniperunan folioon käärittynä. Folion ajatellaan suojaavan perunaa kuivumiselta ja estävän perunan mahdollinen räjähtäminen. Folio ei kuitenkaan ole pakollinen uuniperunan valmistuksessa. Uuniperunat ilman foliota takaa yhtä hyvän ellei jopa paremman lopputuloksen, sillä silloin perunan kuoresta tulee ihanan rapea ja peruna kypsyy mukavan kuohkeaksi. Uuniperunat ilman foliota on helppo valmistaa ja sopii niin arkeen kuin juhlaan. Täytevaihtoehtoja on rajattomasti. Uuniperunan kanssa käy niin kasvis-, kala kuin lihatäyte. katso yksi helppo resepti täältä. Uuniperunoihin käy parhaiten jauhoinen perunalajike, esimerkiksi Rosamunda. Laita uuni kuumentumaan 225 asteeseen. Pese uuniperunat huolellisesti juuresharjalla, jolloin myös kuoret voi syödä. Kuivaa perunat ja kuoren halkeamisen estämiseksi pistele haarukalla muutama reikä niiden pintaan. Laita perunat kypsymään uuniritilälle 225 asteeseen noin tunnin ajaksi. Kypsymisaika voi vaihdella uunista ja perunan koosta riippuen. Valmista täyte sekoittamalla 2 dl turkkilaista jogurttia ja 200 g raejuustoa (valuta neste pois). Lisää joukkoon 100 g kinkkua ja mausta täyte mustapippurilla ja suolalla. Kun uuniperunat ovat kypsiä, ota ne pois uunista. Tee uuniperunaan veitsellä ristiviilto ja tarjoa valmistamasi täytteen kanssa.

Maukkaat uuniperunat ilman foliota